Image
02/4420819

Defensie stelt het werk van de ondersteunende diensten voor

In het Kwartier “Den Troon”, thuisbasis van het 29 Bataljon Logistiek in Grobbendonk, zette Defensie dinsdag aan de hand van een aantal demonstraties haar ondersteunende diensten in de kijker. Zowel de medische als logistieke elementen kwamen aan bod. Zo werd er onder meer een aanslag met een bermbom nagebootst, waarna de eerste medische hulp op gang kwam en het voertuig werd getakeld. Daarnaast ging het vooral over maintenance, transport, bevoorrading en ontsmetting van voertuigen en materieel.

“Binnen de landcomponent werkt ongeveer de helft van het personeel in sustainment, toch staan we meestal in de schaduw.” Aan het woord is Kolonel Katrien D’Hert, chef Logistiek van de landcomponent. Ze beklemtoont dat 2021 een uitzonderlijk jaar was voor de steuneenheden. Zo was er de coördinatie van de terugtrekking uit operatiegebieden zoals Mali en Afghanistan, maar ook dichter bij huis werd Defensie ingezet voor COVID-19 gerelateerde opdrachten of bij de wateroverlast in Wallonië afgelopen zomer. En dat de steunelementen bij Defensie bijzonder actief zijn bewees het einde van de uiteenzetting, toen in “real life” een kolonne voertuigen richting Zeebrugge vertrok, om te worden ingescheept voor de oefening “Tropical storm” in het Afrikaanse land Gabon.

De ondersteunende diensten van Defensie zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers en dan vooral in technische jobs. Wie interesse heeft in een gevarieerde en boeiende job bij Defensie kan steeds informatie vinden op www.mil.be

Geef een reactie